Cum se foloseste aplicatia?

Alegeti zona de interes in harta disponibila in aplicatie si efectuati analiza zonei. Veti obtine o serie de informatii structurate pe capitole.

Populatie, Numar de Locuinte - Densitate/Aglomeratie

Prin metode proprii am dezvoltat o baza de date distribuita spatial pe intreaga suprafata a municipiului Cluj-Napoca.
Rezultatul analizei ofera informatii cu privire la numarul de locuitori rezidenti in zona.
Un alt indicator care poate da lamuriri cu privire la nivelul de aglomerare din zona e numarul de locuinte

Mobilitate/Conectivitate, Scoli/Gradinite, Magazine, Biserici 

Statiile de transport in comun, statiile de biciclete - pozitia lor - dau imaginea conectivitatii zonei analizate cu restul Clujului.
Existenta sau nu a scolilor, gradinitelor, creselor dar chiar si a locurilor de joaca in zona analizata este un criteriu de neignorat de catre parintii care aleg o locuinta.
Pozitia pietelormagazinelor si a supermagazinelor si distantele fata de adresa aleasa reprezinta un indicator al nivelului de confort legat de aprovizonarile zilnice/saptamanale.
Existenta sectiilor de politie in imediata apropiere a adresei selectate poate genera un plus de siguranta zonei.
Pozitia lacasurilor de cult poate fi pentru unii un criteriu de apreciere al zonei.

Amenajarea Teritoriului si Urbanism

Din documentatiile de urbanism in vigoare sunt extrase informatii cu privire la tipul de zonificare functionala (si implicit a posibilitatilor de dezvoltare), a restrictiilor si disfunctionalitatilor
Din informatiile proprii si cu ajutorul unor algoritmi personalizati, se genereaza niste indicatori empirici precum Procentul de Spatiu Verde si Procentul de Ocupare al Terenului, care pot oferi celor interesati un criteriu important de clasificare/comparare a zonelor Clujului.

Pretul locuintelor si Nivelul de impozitare

Un istoric al preturilor pe metru patrat al locuintelor tranzactionate in ultimii ani in zona de interes, ofera o imagine a costurilor unei eventuale achizitii imobiliare in aria indicata.
Pe baza zonificarii fiscale stabilita de Primaria Cluj-Napoca, analiza indica valoarea impozitului pentru un imobil din zona.

Aprecierile/Recenziile rezidentilor 

Parerea celor care locuiesc in zona analizata este un criteriu desi subiectiv, extrem de important pentru cei interesati de o achizitie imobiliara. 
Pe baza unui studiu Storia.ro, pe care l-am prelucrat spre a fi desfasurat/distribuit pe intreaga suprafata a Clujului, veti afla cum apreciaza locuitorii diverse aspecte ale vietii cotidiene in zona analizata. 

Termeni si conditii de utilizare

Despre Cluj este o platforma online de informare bazata pe date distribuite spatial si pe interogare spatiala - o unealta exceptionala cu origini GIS (Sisteme Informatice Geografice).

"Despre Cluj" utilizeaza informatii de tip GIS obtinute din cele mai variate surse: Planul de Urbanism General al Municipiului Cluj-Napoca, Date Demografice de la Institutul National de Statistica, Informatii Satelitare publice (Radar si Multispectrale) de la Agentia Spatiala Europeana si NASA, imagini ortorectificate obtinute cu drona, alte Informatii Publice de la Primaria Cluj-Napoca precum PUZ-uri, Nomenclatorul Stradal, Ghidul Tranzactiilor Imobiliare, etc. informatii publice oferite de Societatile Comerciale sau de Stat (spre exemplu statiile si traseul mijloacelor de transport in comun ale RATC, retelele de bancomate ale bancilor...)
ATENTIE! Datorita varietatii datelor integrate in aplicatie, EGH Cluj-Napoca nu-si asuma in niciun fel responsibilitatea pentru acuratetea datelor afisate pe site.

Utilizatorii platformei inteleg si sunt de acord ca serviciile sunt oferite "asa cum sunt", iar EGH Cluj-Napoca nu isi asuma nicio responsabilitate cu privire la acuratetea si nivelul de integralitate al informatiilor.

Chiar daca aplicatia a fost astfel creata incat sa ofere informatii oarecum similare unui Certificat de Urbanism de principiu, autorii sub nicio forma nu recomanda utilizarea datelor obtinute din interogarea aplicatiei decat pentru informare personala.

SC EGH SRL Cluj-Napoca nu poate fi trasă la răspundere pentru eventualele daune directe sau indirecte cauzate de accesarea sau utilizarea site-ului DespreCluj.ro

Toate datele prezente pe site-ul DespreCluj.ro sunt proprietatea exclusiva a SC EGH SRL Cluj-Napoca. Exceptie fac logo-urile si denumirile entitatilor comerciale prezente in harta. De asemeni, anumite simboluri prezente in harta sunt create de icons8.com

Folosirea fara acordul firmei SC EGH SRL Cluj-Napoca a oricaror elemente continute pe site se pedepseste conform legilor in vigoare.

Harta Cluj-Napoca

© Copyright 2023 EGH-Cluj-Napoca